Nagyböjt nélkül nincs Húsvét!

Ahogy készület, lemondás nélkül sincs eredmény. A közhelyszerű kijelentés mostanra többszörösen igazolódott számomra. Sokat elmélkedem arról, hogy mi lett volna ha Jézus nem járja végig a keresztutat? Milyen lett volna a megváltás, ha egyáltalán lett volna? Szerintem nem lett volna teljes, nagyon hiányzott volna valami, mert az emberi élet része a gyötrelem is. „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött fiát adta, hogy aki hisz benne el ne vesszen, hanem örök élete legyen” írja János evangélista. Az „úgy szeretni” jelentése az, hogy mindent megtenni a szeretettért vagyis az érte való szenvedés, a felajánlott halál is ide tartozik. Jézus nem csak beszélt a szeretetről, hanem élte is azt, mivel felvette az emberi természetet annak minden nyomorával és fájdalmával, hordozta a keresztet, hogy azon életét adja értünk. Ennek fényében már értjük és várjuk a Húsvétot, hisz Jézus óta minden földi ténykedésünknek, készületünknek és szenvedésünknek van értelme és meg lesz a jutalma.

Heti rendszerességgel készültünk a MEP szegedi nemzeti ülésére. Sikerült megnyerni régi diákokat, nálunk tanító tanárokat is az ügynek. Jártunk tudósok és politikusok előadásaira, beszélgettünk európai parlamenti képviselőkkel, csapatot építettünk Egerszalókon. Nagyon sok munkát fektettünk be és a szenvedés sem maradt el. Szenvedtünk az intrikáktól, hogy ez egy szedett-vedett társaság, úgysem mennek semmire, csak szégyent hoznak az iskolára. Szenvedtünk magán a megmérettetésen, mikor az ottani tanár kollégák egy része túl kereszténynek, túl demagógnak ítélte delegációnkat. „Inkább használták volna Marx: A tőkét érvként mint a Bibliát!” – hallottunk ilyet is. Ám a készület, az „út” után mégis beteljesedett”. Minden idők legjobb eredményével lettünk elsők Szegeden, amire pedig igazán büszke vagyok, hogy keresztény értékrendünk mentén értük el sikerünket, nem adva fel azt, ami számunkra a legfontosabb. Köszönet érte a felkészítő kollégáknak, kiemelve tanítványaimat Pintér Ádám szerkesztő társamat és Böröczky Csongor öregdiákot. Köszönet a delegáció minden tagjának, de legfőképpen az Úr Istennek. „Aki megvall engem az emberek előtt én is, megvallom Mennyei Atyám előtt.”

Úton vagyunk, készületben újságunkkal, a Hírbaráttal is. Lassan 14.000 kattintás, nem is rossz. Jelentem olvasnak minket, foglalkoznak velünk. Egyre többen csatlakoznak csapatunkhoz, jönnek az ötletek és a kritikák. Szeretném, ha mozgalommá válnánk olyan klubokkal-körökkel, mint a MEP-politika-közélet, kultúra-film, hit-vallás, stb. Újítsuk meg környezetünket és legfőképp önmagunkat. (Felkérésemre a Fundango sport márka kitalálója, megalkotója és tervező mérnöke Mátyás testvér, alias Laza tervezi az új, a modernkor kihívásának is megfelelő iskolaköpenyt, új címerrel). Hívjunk meg előadókat, rendezzünk fórumokat, fogalmazzunk meg ötleteinket! Törjünk ki a szürkeségből! Legyen a Hírbarát védjegy arra, hogy készek vagyunk jobbá tenni a világot és még élvezzük is azt. Mi készen állunk, és ti?

Nagyböjt után Húsvét kell, hogy következzék, ki nem maradj belőle!

P. Andor Károly OFM (aki március 15-én Esztergomban a Szent Lázár Katonai és Kórházi Lovagrend tiszti keresztjét vehette át  a  rászorultak segítéséért, kórházlelkészi munkájáért – PÁ)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.