Kicsit jó, kicsit rossz, de a miénk

Tegnap Bognár tanár úr körkérdést intézett az osztályhoz, hogy kinek mi volt a legjobb és a legrosszabb élménye a Ferbállal kapcsolatban, nos ezek önmagukban nem foglalják össze azt a napot, amelyre hónapok óta megfeszített munkával készült az évfolyam.

A színdarabot, (Varró Dániel és Nényei Borbála Líra és epika című mesejátéka) és a táncokat (12. évfolyam: székely néptánc, bécsi keringő, 12.a „boogie”, 12.b mambo, 12.c charleston), a végzősként megnyugvással, hogy mégis sikerült összehozni és izgalommal vegyes örömmel adtuk elő, amit a szülők  a meghatottság és büszkeség határai közt ingadozva néztek végig. Azután jöhet az összehasonlítás, hogy vajon az előző évekhez képest mennyivel volt jobb/rosszabb az előadás, de a lényeg mégis az, hogy mi hogy éltük meg. És biztosan állíthatom, hogy végtére is élveztük.

A negatívumokat az utánunk következő évfolyamok okulására említeném meg, hogy hátha ők ügyesebben küszöbölik ki a visszatérő problémákat. A hangosítás, bár jobban meg volt csinálva, mint tavaly, azért hagyott némi kívánnivalót maga után. A technikai dolgokhoz nem értek, úgyhogy nem is részletezném.

Ami számomra egy nagy csalódás volt, hogy az évfolyamkeringő után következett volna a szülő-gyerek keringő, amelyet nem mondtak be. Éppen ezért mire többekkel átverekedtem magam a kifelé tóduló embertömegeken, akik már majd elepedtek egy túrós palacsintáért, lekéstem az egyetlen keringőszámot. (Az azt követő sramlizene nem áll túl közel a szívemhez…)

Azon is vitatkozhatnánk, hogy jogosan foglalják-e le a családtagoknak az ülőhelyet a végzősök, erre valószínűleg a néhány éve még működő dolog, hogy az első 8-10 sort a szülők részére tartották fent ismét megoldás lenne.

Bár én nem voltam egyszer sem a dühöngőben berendezett büfében, de az élőzene ellenére állítólag alig lézengtek lent. (Az tény mondjuk, hogy nem nagyon volt hirdetve…)

Kamp Alfréd tanár úrnak és a zenekarnak köszönjük a közreműködést és Matolcsy Balázsnak is az 1:03-ig tartó zenei mixet.

Jöjjön néhány pozitív élmény is. Mindjárt elsőnek említeném, hogy a nagy gonddal és sok órás munkával készített nagytermi díszítés nem szakadt le, valamint hogy a baljóslatok ellenére sok vendég megtalálta a második emeleten lévő osztálykiállításokat.

Számomra a legjobb élmény az volt, amikor másodszorra táncolva a néptáncot pont a szüleim előtt fejeztük be és láttam a meghatottságukat, de már maguk a próbák is nagyon emlékezetesek voltak, sajnálom, hogy vége van. A betanításért köszönet Markolt Petinek, akinek azt hiszem néhány alkalommal szó szerint az utolsó idegszálán táncoltunk.

Az ások evolution of dance elnevezésű produkcióját kifejezetten maradandó élménnyé tette, hogy keringőruhában táncolták, igaz keretet mégiscsak az adott neki és hogy a több mint nyolc perc alatt nem unatkoztunk, azt Aradi Bernadett leleményes koreografálásának köszönhetjük.

A mambo sokáig csak kényszeres megoldásnak tűnt az osztályban, de a végén jó volt látni, hogy mégis élvezettel táncolták. Nekem különösen tetszett az elején az újságos bevezetés. A koreográfia csakúgy mint a keringőben Folkmann Nóri érdeme.

A keringőhöz csak annyit fűznék hozzá, hogy amikor először láttam, könny szökött a szemembe, hiszen szép-szép egy filmzenére táncolni, de az igazi mégis komoly zenére.

A c-sek, bár hat párral szintén részt vettek a keringőben, ettől függetlenül még elég sokan maradtak (néhány a-s és b-s fiú közreműködésével) egy dinamikus, keresztapás beütéssel megfűszerezett charleston bemutatására, melyet Kránitz József tanított be.

Hálával tartozunk továbbá ezen nap háttérszereplőinek, a szülőknek, akik a büfé ellátmányát készítették és az alsóbb évfolyamok szolgálatának a rájuk bízott helyeken.

Egy ilyen nap után szinte meg sem kottyant fél kettőkor az eligazítás, a takarítás és a hajnali fél négyes hálaadó szentmise.

Most persze kicsit visszasírjuk a próbákat, de jóból is megárt a sok, vagyis szép volt, jó volt, de elég volt és mostantól teljes gőzzel készülhetünk arra az é-vel kezdődő r-rel folytatódó „ettségire” végződő dologra…

Herceg Zsuzsi

A FOTÓINK MEGTEKINTHETŐK!

Származási hely: FERBÁL 2010

OSZTÁLYVIDEÓK:

12A – Az assisi útról készült videó

12B – Osztályvideó

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.