Ferbál 2015 – Élménybeszámoló egy Hírbarátos tollából

Pár keresetlen szó a 2015-ös Ferbálról.

Mindenki, aki eljön egyszer ide, a Ferbálra és kicsit átadja magát a hangulatnak, az biztosan olyan nagy élményt szerez, hogy alig várja, hogy eljöhessen a következőre.

Határozottan nem akarom megfejteni a Ferbál jó hangulatának titkát, de szeretnék megmutatni pár dolgot, amiből ered számomra és a diákok nagyobb részének számára.
10348458_927460883960764_4900286040204223054_n

Jó megoldásnak tűnik gimnáziumunk részéről, hogy van külön az ünnepélyes Ferbál a táncokra és külön egy családias Szalagavató, minthogy így sokkal több tér és lehetőség van a rokonoknak megnézni a táncokat, az előadást, és beszélni a végzőssel, akit ezeken kívül láthatnak baráti közösségében. Elsősorban ez adja a résztvevők jó hangulatát, másrészt az, hogy a díszlet stílusa a táncokhoz választott élő és gépzenék családias légkört teremtenek. A diákságnak talán az is egy extra élvezetet nyújt, hogy látja a Ferbálhoz vezető kanyargós utat, azt a hetet, amikor már áll a bál az iskolában, mert a végzősök is és a tanárok is készülődnek. Ekkor szépen, napról napra egyre több részlet lát napvilágot az érintett osztályoknak, mivel a 7. , 8. évfolyam még nem vehet részt a Ferbálon nekik csak annyi derül ki az egészből, hogy mindenki rohan és péntek délután bemutatnak valamilyen táncokat és egy előadást. A többi tanulónak azért kicsit érdekesebb, főleg a szombat ahol a 10. és 11. évfolyam a feladatokat megosztva segít lebonyolítani az eseményt, ők kezelik a ruhatárat, a büféket, a résztvevők útbaigazítását.
Az élő zene alatt rengeteg diákot látni, akik az arcukra kiülő vidámsággal táncoltatják meg a lányokat, de az is igen megható látvány, amikor a táncok bemutatása után a végzősök táncolnak szüleikkel.

10988333_927460993960753_4739824541156253883_n

Az est minden pillanata remek, kivéve a búcsú pillanatát. Nem is a „rossz” kifejezést mondanám rá, hanem azt hogy kimondhatatlanul erőteljes érzelmek öntenek el mindenkit.
Először,  amikor a szülők és rokonok elindulnak haza, mindenki a meghatottságtól és a büszkeségtől felfokozott hangulatban van, de mégsem tarthat örökké minden, másodszor amikor a diákok bulijának a végén leáll a zene, felkapcsolódnak a lámpák és a 12-esek elindulnak a maguk útjára.

Lassan elérhetők lesznek a Ferbálról készített videók! Érdemes követni minket.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.