A borok barátja

18 éven felülieknek… is 🙂

Tisztelettel jelentem a Hírbarátot olvassák, nem is kevesen. A statisztikák magukért beszélnek, már csak egyet szeretnék, ha diákság nem csak olvasná, hanem késztetést érezne arra is, hogy magától szerkessze, hiszen ez az újság elsősorban az övüké.  Ádámmal immáron másodszor is pályára állítottuk, de jó volna, ha nem kéne noszogatni az ifjúságot az írásra, de jó szép lenne, ha a szerkesztőbizottság veszekedhetne azon, hogy melyik cikk is kerüljön be a több százból a legfrissebb kiadásba. Egyelőre ez még várat magára, de azt bizton látom, hogy előbb vagy utóbb nekünk felnőtt szerkesztőknek teljesen a háttérbe kell vonulnunk.

Én megkezdtem a vonulást, vezércikkek, felhívások, bölcselkedések, elmélkedések helyett egy új rovatot indítanék szigorúan csak 18 éven felüli olvasóinknak a „Borok barátja címmel”. A „Borbarát” talán jobb lehetett volna, de sajnos azt már korábban mások lefoglalták.

Ma már minden magára valamit is adó portál szerkeszt egy boros oldalt, gondoljunk csak a legolvasottabbak egyikére a „Művelt alkoholistára”. Elbír-e egy diáklap egy ilyen rovatot? Majd meglátjuk a reakciókból. Próba-szerencse, érveim közt szerepel, hogy újságunkat öregdiákok is olvassák, nem beszélve arról, hogy ne dugjuk a fejünket a homokba, az ifjúság is igen csak érdeklődik, az ősi szomorúságoldók felöl, és igen nem mindegy mit és hogyan isznak-iszunk. Más alkoholfélék méltatására ne vállalkoznék, de a borét, aminek középfokon botcsinálta szakértőjévé avanzsáltam megpróbálnám.  A bor több mint alkohol, és ha nem hamisítják, nem csalják, pancsolják mégis csak isteni nedű, ami nem csak finom, hanem mondjuk ki bátran mértékkel fogyasztva kifejezetten egészséges is. Nem tudom nagyobb bűn-e a forró nyárban akár az ifjak számára is elfogyasztani egy behűtött rosét, vagy inkább azt a barna kátrányos szénsavas szirupot (a nevet szándékosan nem Írnám le, nem tudnám a perköltséget állni egy multival szemben) vedelni? A származás is kötelez, nagyszüleim klasszikus bortermelők voltak, anyai dédapám Franz Buch a Festecsics uradalom egyik vincellérje volt, akit szaktudása miatt csábítottak Némethonból a Balaton-melléki borrégióba a grófok.  Érvem még, hogy Magyarország számára a felszínalatti vizek mellett, a kiváló mezőgazdasági művelésre alkalmas talaj mellett a bor lehet a felemelkedés forrása…

Bor Áldozat az Úrnak
A borkóstolás – Bor suli fiataloknak 3.
Hogyan párosítsuk az ételeket és borokat? – Bor suli fiataloknak 2.
Dr. Rohály Gábor 75 éves
Olcsóért jó bort? - Bor suli fiataloknak 1.
A földi mennyország másik bejárata - Kalló Imre pincészete (Egri borvidék - Szomolya)
Megjártam a földi mennyországot... - Szepsy István pincészete (Tokaji borvidék - Mád)

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.